Het product

Real Estate

De Casarion Verhuurhypotheek biedt scherpe tarieven, goede voorwaarden en een aanvraagproces zonder gedoe. We financieren door heel Nederland, ook buiten de grote steden. We zijn er voor professionele beleggers in residentieel vastgoed. Onze Verhuurhypotheek is bedoeld voor de financiering van woningen die commercieel worden verhuurd.

Onderpand

Het onderpand bestaat uit één of meer verhuurde of te verhuren woningen in Nederland. Dat kunnen eengezinswoningen zijn, maar ook appartementen, studio’s of panden bedoeld voor kamerverhuur. Nadat de hypotheek bij de notaris is gepasseerd, moet de woning binnen drie maanden verhuurd zijn (of binnen zes maanden als er sprake is van een verbouwing). In het geval een deel van het pand niet als woning gebruikt wordt, moet tenminste 50% van de marktwaarde van het pand toegerekend kunnen worden aan het residentiële deel.

Leningen op maat

Casarion verstrekt hypothecaire leningen van minimaal € 100.000 tot maximaal € 4.000.000. Als u verschillende leningen bij ons heeft, financieren we u tot maximaal € 7.500.000. Voor iedere nieuwe lening geldt dat de Loan-to-Value (LTV) niet hoger mag zijn dan 85%; u kunt dus maximaal 85% van de marktwaarde in verhuurde staat van het pand bij ons lenen.

Annuïtair of aflossingsvrij

De Casarion Verhuurhypotheek is een annuïtaire lening met een maximale looptijd van 35 jaar. We berekenen de maandelijkse annuïteit op basis van aflossing in 35 jaar, ook als de lening een kortere looptijd heeft. Als de lening een LTV heeft van 80% of minder is het ook mogelijk een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten (of een lopende hypotheek om te zetten in een aflossingsvrije hypotheek). Bij een LTV van meer dan 80% is het mogelijk een deel aflossingsvrij te financieren. U kunt bij ons de rente vast zetten voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 jaar.

Hypothecaire zekerheid

Bij iedere lening vereist Casarion het eerste recht van hypotheek. Daarnaast is de leningnemer verplicht om onder meer de huurinkomsten aan ons te verpanden. Als de leningnemer een rechtspersoon is, vragen we een persoonlijke garantie van de eigenaren van de vennootschap. Als onderdeel van de beoordeling van de hypotheekaanvraag doen we uiteraard ook een check op de kredietwaardigheid van de leningnemer.

Voor Nederlandse beleggers

Wij verstrekken hypotheken aan Nederlandse marktpartijen. Als de leningnemer een rechtspersoon is, moet de vennootschap gevestigd zijn in Nederland. De eigenaren van het bedrijf met een Nederlandse identiteit moeten woonachtig zijn in Nederland, België of Duitsland. Eigenaren met een buitenlandse identiteit moeten in Nederland woonachtig zijn. Als de leningnemer een natuurlijk persoon is, hanteren we een minimum leeftijd van 21 jaar. Voor natuurlijke personen met een Nederlandse identiteit geldt dat hij of zij in Nederland, België of Duitsland moet wonen. Personen met een buitenlandse nationaliteit kunnen ook een hypotheek aanvragen als ze in Nederland wonen.

Professionals only

De Verhuurhypotheek van Casarion is uitsluitend bestemd voor professionele investeerders, niet voor ‘Consumenten’ als bedoeld in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zowel rechtspersonen als natuurlijke personen kunnen een hypotheek aanvragen. Bij natuurlijke personen met minder dan drie verhuurde woningen in portefeuille, stellen we aanvullende vragen om vast te stellen dat de aanvrager een professionele marktpartij is.

Waarom Casarion?

Bij ons regelt u het zelf

Wie geen adviseur nodig heeft, vraagt zelf een offerte aan via onze beveiligde portal. Snel en gemakkelijk. Ontdek zelf hoe u in vijf eenvoudige stappen bij ons een Verhuurhypotheek afsluit die past bij uw investering.

Persoonlijk contact

Onze dienstverlening gebeurt online, maar u kunt ons ook altijd even bellen. Heeft u vragen over de Casarion Verhuurhypotheek of over het aanvraagproces? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Snel en gemakkelijk

Door onze innovatieve aanpak zijn we in staat om u snel een oplossing op maat te bieden. De Casarion Verhuurhypotheek is een helder en transparant financieel product zonder gedoe. We houden het graag simpel.

Scherpe tarieven

We bieden scherpe rentetarieven die u tot tien jaar vast kunt zetten. Onze annuïtaire hypotheek wordt berekend op basis van aflossing over maar liefst 35 jaar. Wilt u liever niet aflossen? Dat kan ook, als uw lening een Loan-to-Value (LTV) heeft van 80% of minder.